Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوربین تسنیم واردِ بیمارستان لواسانی تهران شد. جایی که محمد کاسبی در کنارِ گلایه‌هایش، از مسئولین جدید رسانه ملی انتظار دارد که وضعیتِ سریال‌سازی و فیلمنامه‌ها با کیفیت بهتری جلو برود. - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم- مجتبی برزگر:  هنرمندان پیشکسوت این روزها حالِ‌خوبی ندارند و هر توجهی از سویِ مسئولین آنها را امیدوارتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلِ اتفاقی که امروز در بیمارستان لواسانی تهران افتاد. مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما که چندی است به دیدار پیشکسوتان و هنرمندانِ فراموش شده می‌رود. این بار به عیادتِ محمد کاسبی از بازیگران قدیمی سینما و تلویزیون می‌رود. هنرمندی که به دلیل تبعاتِ ابتلا به کرونا، درد قفسه سینه، مشکل ریه و قلب مدت زیادی است در دوران نقاهت به سر می‌برد.

چندی پیش هم خبرنگار تسنیم  موضوعِ مشکلات هنرمندان پیشکسوت را پیگیری کرد و بازتاب‌های مختلفی داشت. یکی از همین هنرمندان پیشکسوت بازیگر سریال "خوش‌رکاب"، "صاحبدلان"، "دادِستان" و خیلی از آثار فاخر سینما و تلویزیون است. بازیگرانی که با آنها صحبت می‌کنیم بیش از دستمزد و خیلی موارد دیگر، به نقش‌های تکراری، فیلمنامه‌های ضعیف و بی‌توجهی و بی‌مهری‌های مسئولین فرهنگی کشور گلایه دارند. البته در جریان این عیادت، حسین قرایی به نمایندگی از پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما آمده بود و پایِ صحبت‌های قابل تأمل و گلایه‌های «محمد کاسبی» نشست.

بازیگری که همیشه گزیده‌کار بوده و در هر کاری حاضر نمی‌شود. او را مخاطب با کارهای متعددی همچون "صاحبدلان" و "خوش‌رکاب" به یاد می‌آورند اما همین سالِ گذشته نقش نماینده مجلس را در سریال "دادِستان" مسعود ده‌نمکی ایفا کرد و در جریانِ همان مجموعه تلویزیونی، به کرونا مبتلا شد. او در همان روزهای پخش با خبرنگار تسنیم  گفت‌وگویی داشت و ماجرای ابتلایش به کرونا را این‌طور توضیح داد.

با دوربین واردِ بخش «سی‌سی‌یو1» بیمارستان شدیم، هنرمند پیشکسوت و دوست‌داشتنی سینما و تلویزیون و به تعبیرِ بسیاری از مخاطبین، راننده "خوش‌رکاب" روی تخت بیمارستان است. جایی که در اولین مواجهه از حضورِ عیادت‌کنندگان بسیار تشکر کرد. انگار که منتظرِ این اتفاق بود تا مسئولی به او سر بزند. جالب است که در جریانِ صحبت‌هایش هم این نکته را اشاره کرد که برای اولین بار برایم اتفاق افتاده یک مسئول به عیادتم می‌آید. 

هنرمندی که در سوابق او می‌توان بازیگری، کارگردانی، نویسندگی و دوبلوری را مشاهده کرد. ضمن اینکه او سوابق اجرایی زیادی در کار هنری داشته و از جمله بنیانگذاران حوزه هنری و مرکز هنرهای نمایشی است. کارنامه بازیگری "کاسبی" در تلویزیون اگرچه محدود و سختگیرانه اما پُربار و قابل اعتنا است، به خصوص بازی در سریال‌های خاطره‌انگیزی همچون "خوش رکاب"، "صاحبدلان"، "سه در چهار" و "سرّ دلبران".

یکی از ماندگارترین نقش‌آفرینی‌های "کاسبی" به حضورش در سریال "صاحبدلان" بازمی‌گردد، در قالب شخصیت "جلیل جاویدیان". کاراکتری که از سوی برادر کوچکش خلیل بابت حق‌خوری و ظلم‌هایی که می‌کند بشارت داده می‌شود به عذابی سخت. "صاحبدلان" یکی از شاخص‌ترین آثار مناسبتی تلویزیون در ماه مبارک رمضان به شمار می‌رود. این بازیگر پیشکسوت در این دیدار هم این سریال و مجموعه "خوش رکاب" را جزو کارهای خوب و ارزشمندِ تلویزیون دانست که با فیلمنامه پژوهش‌شده و درست و اصولی ساخته و روی آنتن رفت. 

کاسبی خیلی کم صحبت می‌کند اما جذاب و دلنشین؛ ترجیح می‌دهد گفت‌وگو نکند و خیلی اهل‌ِ هیاهو نیست. همان‌طور که اینجا هم گفت من ژورنالیست نیستم و دنبال حرکت‌های ژورنالیستی هم نیستم. او همچنین در میانِ گلایه‌ها و انتقاداتش، این نکته را دوباره تکرار کرد که نباید دو سال دو سال منتظرِ کار خوب باشیم. او می‌گوید: « روزی به آقای دارابی یکی از مسئولین وقت تلویزیون گفتم اگر کارها را درست تصویب کنید من دو سال دو سال منتظر نمی‌مانم کار موردنظرم را پیدا کنم. مشکل من این است که فیلمنامه‌ها درست تصویب نمی‌شوند و ما بیکار می‌‌مانیم. 

من داد می‌زنم با یک طرح، سریال شروع نکنید! بگذارید فیلمنامه سریال کامل شود. "صاحبدلان" 12 سال کار شده بود و "خوش‌رکاب" علی شاه حاتمی هم فیلمنامه‌ کاملی داشت. فیلمنامه‌هایی که کامل نبودند و نیستند، هیچ‌وقت نمی‌توانند اتفاق‌ِ درستی را برای آنتن تلویزیون رقم بزنند. او در کنارِ این گلایه‌ها، از مسئولین جدید عرصه فرهنگی کشور، درخواست کرد بیشتر به هنرمندان پیشکسوت و مشکلات‌ معیشتی و کاری‌شان توجه کنند.»

او مدتی است به دلیل تبعات ابتلا به کرونا و دردِ قفسه سینه، مشکل ریه و قلب در بیمارستان بستری است.  سید علی جمالیان فوق تخصص قلب و عروق و رئیس بیمارستان لواسانی تهران در توضیحات بیشتر می‌گوید: «10 سال پیش باید آقای کاسبی را عمل قلب باز می‌کردند؛ آن‌قدر رسوبِ کلسیم و گرفتگی رگ‌های قلب وجود داشت که شرایط بالینی را برای بهترین جراحان قلب هم دشوار کرده بود. ترجیح می‌دادند با دارو زندگی‌شان را ادامه دهند. اما در این چند وقتِ اخیر، دو قدم هم راه می‌رفتند مجبور به قرصِ زیرزبانی می‌شدند. 

تا اینکه تصمیمِ به عمل جراحی عمل قلب باز شد. این اتفاق ریسکِ بالایی داشت چون می‌توانست هر اتفاقی بیفتد. البته راهی هم نداشتیم و دست‌های خداوند در شفای ایشان دیدم. خدا را شاکرم که الان رگِ بسته ندارند. امروز صبح با هم قدم زدیم و خواستند به عیادتِ بیماران دیگر بروند. بیمارانی که همواره نگرانِ حال ایشان بودند. این قول را هم از استاد کاسبی گرفتیم که فیلم و سریالی را بعد از دوران نقاهت‌شان بازی کنند.»

حسین قرایی مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما هم در این دیدار آرزوی سلامتی و تندرستی کرد و با اشاره‌ای به هنرنمایی‌های «محمد کاسبی»، گفت: شما علاوه بر صداوسیما، گردنِ بسیاری از نهادهای فرهنگی این کشور حق دارید. وقتی یادِ استاد محمد کاسبی به ذهن‌مان متبادر می‌شود یادِ کلیدواژه جوانمردی می‌افتیم. 

کاسبی همچنین درباره مشکل سریال‌های امروز تلویزیون چنین گفت: تعداد سریال‌های امروز تلویزیون که می‌تواند مخاطب جذب کند نسبت به کارهایی که جذب نمی‌کند کمتر است. با دستورالعمل نمی‌شود این مشکل را برطرف کرد. عمده این کارها هم نوشته‌های خوبی دارند اما یا ترکیب بازیگران و عوامل درست کنار هم قرار نمی‌گیرند و یا کارگردانی مشکل دارد. من الان خودم "دادِستان" را می‌بینم کار خوبی از آب درآمده است.

البته این هنرمند پیشکسوت گلایه‌ها و صحبت‌های دیگری هم داشت که در ویدئوی تسنیم قابل مشاهده است. 

خبرنگار تسنیم هم در این دیدار سؤالی مطرح کرد. این پرسش مربوط به آرزوی "محمد کاسبی" بعد از سلامتی برای کار در سینما و تلویزیون می‌شد. او در پاسخ به این سؤال گفت: پروفایلِ من یک عکس دارد که زیر آن نوشته شده «محمد کاسبی». من برای بازیگری به دنیا نیامدم و به دنبالِ انسانیت گمشده‌ای‌ام که در بهشت از دست دادیم هستم. این‌ها ظواهر دنیاست. هنر بازیگری و هنر فیلمنامه و... از کوزه همان برون تراود که در اوست. تا درونت خوب نباشد آن فیلمنامه و کار خوب از آب درنمی‌آید. 

محمد کاسبی در پایانِ این ملاقات هم جلوی دوربین گفت: الان حالم خوب است. با آمدنِ شما هم خیلی بهتر شدم. 

خبرگزاری تسنیم برای این هنرمند پیشکسوت و خیلی از پیشکسوتان این عرصه آرزوی صحت و سلامتی دارد. انتظار می‌رود صداوسیما این حرکتی که آغاز کرده را با قدرت بیشتری ادامه دهد که بسیاری از هنرمندان پیشکسوت این روزها کنار گذاشته شدند یا برای نقش‌های فرعی و کوتاه مورد استفاده قرار می‌گیرند. «سعید پورصمیمی»، «فردوس کاویانی» و خیلی از هنرمندان کاربلد و پیشکسوت هم در گوشه و کنار قرار گرفتند به سراغ‌شان برویم و تا زنده‌اند از توصیه‌ها و رهنمودها و مشاوره‌هایشان استفاده کنیم. و اگر قرار است تجلیلی هم اتفاق بیفتد خیلی بهتر است خودشان باشند و از جریانِ تکریم، لبخند به روی لبان‌شان جاری شود. 

هنرمندان پیشکسوت را دریابید/ محمد کاسبی این روزها کجاست؟ + فیلمآیا کسی از "اسماعیل سلطانیان" خبری دارد؟ / بازیگر سریال یوسف پیامبر در بستر بیماری

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بیمارستان فیلم رسانه ملی سریال بیمارستان فیلم رسانه ملی سریال هنرمندان پیشکسوت سینما و تلویزیون فیلمنامه ها محمد کاسبی خوش رکاب داد ستان گلایه ها دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۲۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر بازگشت سریال «۸۷ متر» کیانوش عیاری به تلویزیون دست به دست شد؛ در حالی که مدیران سازمان صداوسیما اعلام کرده‌اند خبر جدیدی مبنی بر پخش این سریال از تلویزیون وجود ندارد و بر همان تصمیم قبلی یعنی توافق با یکی از پلتفرم‌ها برای انتشار هستند.

علت گمانه‌زنی‌های جدید درباره‌ی آخرین وضعیت سریال کیانوش عیاری، گویا گفته‌های خود این کارگردان در یکی از برنامه‌های رادیویی بوده است. عیاری درباره‌ی وضعیت نامعلوم پخش سریال «۸۷ متر» توضیح داده بود: «خود ما هم نسبت به این سریال سردرگم بودیم اما احتمالا تکلیف مشخص و از تلویزیون پخش می‌شود.»

با این حال طبق پیگیری‌های ایسنا از مرکز سیمافیلم، اعلام شده است که سیمافیلم نکته جدیدی برای پخش این سریال ندارد و همان موضع قبل را در قبال نحوه پخش «۷۸ متر» دنبال می‌کنند.

مسوولان سیما سال گذشته بعد از این اعلام که برای پخش آخرین سریال کیانوش عیاری تصمیمی ندارند و در پی به توافق رسیدن با پلتفرم‌ها برای پخش سریال «۸۷ متر» هستند، خبری از جزئیات پخش ـ اینکه کدام پلتفرم و چگونه ـ اعلام نکرده‌اند.

مهدی نقویان، رییس سیمافیلم اعلام کرده بود که سریال «۸۷ متر» قرار است در یکی از پلتفرم‌ها به پخش برسد.

ضمن اینکه کیانوش عیاری امروز در گفت‌وگویی با ایسنا درباره‌ی ماجرای پخش  سریالش از تلویزیون اینگونه توضیح داده است: من درباره‌ی پخش این سریال هیچ چیزی نمی‌دانم و فقط از طریق یکی از رسانه‌ها خبردار شدم که قرار است این اتفاق بیفتد. حالم خوب نیست و اساسا فرصتی برای پیگیری وضعیت پخش سریالم ندارم.

در حالی که بسیاری از بینندگان تلویزیونی پخش سریال «۸۷ متر» به کارگردانی کیانوش عیاری را در سال ۱۴۰۰ انتظار می‌کشیدند، در نهایت این سریال در جدول پخش برنامه‌های تلویزیونی آن سال قرار نگرفت و پخشش به سال بعد موکول شد اما سال ۱۴۰۱ هم خبری از پخش این مجموعه نبود که در نهایت اعلام شد اصلا قرار نیست سریال عیاری روی آنتن صداوسیما برود.

سریال «۸۷ متر» سال ۹۵ کلید خورد و بعد از وقفه‌های چندباره در روند تولید که پاره‌ای از آن به کمبود بودجه نسبت داده شد و بخشی از آن به مشکل کرونا، در نهایت زمستان ۹۹ بود که عیاری موفق شد تصویربرداری سریالش را به اتمام برساند.

ساخت این سریال تسویه حسابی مالی محسوب می‌شد با تلویزیون؛ در حقیقت کیانوش عیاری «۸۷ متر» را ساخت تا بدهی‌اش را به صداوسیما بپردازد.

عیاری پیشتر در گفت‌وگویی با ایسنا در پاسخ به اینکه آیا «۸۷ متر» سریال دلخواهش بوده، گفته بود: «فکر می‌کنم با توجه به صحنه‌هایی که داریم، گیرایی خاصی وجود دارد و قرار هم بوده داشته باشد؛ بنابراین اگر اتفاقی غیر از اینها بیفتد، می تواند یکی از اتفاقات خیلی نادری باشد که گاهی اوقات رخ می‌دهد. تمام سرمایه‌گذاری‌ها در هالیوود بر اساس روال معمول فیلم‌های تاریخی در مورد فیلم «کلوپاترا» اعمال می‌شود، با همان کارشناسان، همان پول و همان امکانات و همان استعدادها، اما به ناگاه فیلم‌ کمپانی خودش را ورشکست می‌کند؛ اینها استثنائاتی است که در حرفه‌ی پیچیده‌ی فیلم‌سازی موجود است.»

کیانوش عیاری کارگردان باسابقه سینما و تلویزیون تاکنون چهار سریال ساخته است که «خانه به خانه» (۱۳۷۵)، «هزاران چشم» (۱۳۸۰)، «روزگار قریب» (۱۳۸۶ـ ۱۳۸۱) و «۸۷ متر» را شامل می‌شود. در پرونده کاری این هنرمند ساخت سریالی برای شبکه نمایش خانگی به چشم نمی‌خورد.

این کارگردان باسابقه در پاسخ به اینکه آیا در طول این سال‌ها به سریال‌سازی در شبکه‌ی نمایش خانگی هم فکر کرده است، گفته بود که این شرایط است که می‌تواند تعیین‌کننده باشد و نمی‌توان با قاطعیت گفت دوست دارم یا نه.

بازیگرانی چون علی دهکردی، مهران رجبی، شهین تسلیمی، فریده سپاه منصور، محمد بحرانی، داریوش کاردان، زنده یاد علی انصاریان، حسین سلیمانی و فریبا کامران در سریال «۸۷ متر» ایفای نقش کرده‌اند.

در خلاصه داستان «۸۷ متر» آمده است: علیرضا پوردوانی به همراه همسر، دو دختر و پسرش خانه ای را از یک فروشنده به نام فرج ناصری خریداری می کنند اما روز اسباب کشی متوجه می شوند که خانه به فرد دیگری به نام محسن خلیلی فروخته شده است. محسن به همراه پسر، همسر و دو دخترش صبح زودتر از پوردوانی‌ها به خانه رسیده اند و وسایلشان را در خانه گذاشته‌اند اما با رسیدن خانواده پوردوانی ماجرای کلاه برداری مشخص می شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقدی بر سریال افعی تهران ساخته سامان مقدم/ به جای سرکوب معلول باید علت‌ها واکاوی شوند
  • مهران مدیری با یک سریال بازمی گردد | جزئیات شروعِ پیش‌تولید پایتخت
  • ماجرای کوچ عمو پورنگ از تلویزیون
  • ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟
  • عمو پورنگ از تلویزیون رفت
  • ماجرای دیدار وزیر ارشاد و رضا رویگری
  • «۸۷ متر» دوباره به تلویزیون بازگشت/خبر جدید کیانوش عیاری از سریال
  • ببینید | انتقاد تند نماینده نیروهای شرکتی از دولت روی آنتن تلویزیون!
  • صدای مرحوم مسعود اسکویی را بشنوید
  • سریال «بدل» به تلویزیون می‌رسد